top of page

Om oss

Om oss

Om oss

Vi som driver detta boende heter Sandra och Hanna Olivegren, mor och dotter. Vi köpte fastigheten 2023 och tog över från föregående ägare Helen och Niclas Melander som haft igång Villa Akvarellen B&B sedan 2012. Vår vision är att fortsätta driva B&B men också att använda denna vackra plats som artist residence samt workshop och mötesplats. Både Sandra och Hanna har jobbat många år inom kultursektorn, Sandra som verksamhetsledare och producent inom film och musik och Hanna som sångerska och kompositör. Vi vill att det ska bli en plats för skapande och lärande samt en plats där man bara kan finna ro och njuta av havets närhet.

Om huset

Huset är byggt 1931, och drevs från början som äldreboende fram tills början av 90-talet. När verksamheten lades ner, såldes fastigheten till Gerlesborgsskolan som använde huset som ateljéer för sina elever & kursdeltagare. Sommaren 2011 sålde skolan fastigheten till Helen och Niclas Melander och våren 2023 sålde Helen Melander till Sandra och Hanna Olivegren. Huset drivs idag som B&B. Givetvis kan man hyra hela huset också, om man vill vara ensamma för en fest, släktträff, konferens eller kanske ett bröllop i kustmiljö.

 

Målet med renoveringen var att bibehålla den äldre stilen på fastigheten & rummen, men med en personlig touch på miljön.

Villa Akvarellen
KONTAKT
bottom of page